Fyndade ett par OTROLIGA seglarskor på Sellpy för lite sen. Hade jag skrivit denna blogg på engelska hade jag beskrivit lädret som "buttery soft", för de är så mjuka och sköna (Ecco-pjucks, de ska ju vara kända för sin fotriktighet 🤓) och s n y g g a. 🤌🏻 Billiga var de också, köper sällan något på Sellpy för över 250/300 spänn. Hade sett fram emot att slinka runt i kvarteren i ovan outfit och vara sådär transitional, som alla modebrudar på Insta pratar om just nu. MEN TJI FICK JAG. Jag hamnade istället här - där jag spenderade lejonparten av vecka 38. Hostandes, snytandes och knaprandes ipren. Blev drängsjuk. 🙃 Gjorde det bästa av mina dagar i sängen dock. 😎 Godis, och en bra bok (YESSSSS läsningen håller i sig, så glad för det!) Hade som tur var haffat denna bara några dagar tidigare - Yellowface. Sist på bollen I know, men verkligen läsvärd. En satir (uppfattar jag det som iaf) som behandlar den snåriga verklighet vi mänskor tassar runt i i dag vad gäller kulturell appropriering, cancelkultur - och får vem som helst skriva om vad som helst? Historien handlar om misslyckade författaren Junie som snor sin extremt framgångsrika författarkompis outgivna bokmanus när kompisen hastigt och oväntat dör. Hon ger ut boken som sin egen, och det skapar såklart problemas deluxe. Spännande historia, men kanske framförallt ett intressant djupdyk i hur cancelkulturen fungerar. Jag åt inte bara godis under mina sjukdagar, beställde Donken och upptäckte TILL MIN STORA GLÄDJE ATT... ...det numera finns en McFeast med fisk! 🥳 Ni som hänger med på Insta vet ju att detta är ett av mina Life Hacks vad gäller snabbmat (beställa "en McFeast fast med fisk". Fick tipset av en följare för ett gäng år sen och sen dess är det alltid det jag beställer. Är ett stort fan av fiskburgare men har varit svårt chockad (okej överdrift men ÄNDÅ) även Donkens usla alternativ i alla år. Men nu har de alltså skapat exakt det alla vi fiskburgarälskare längtat efter: En fiskburgare med sallad, lök, tomat, ost och smarrig sås. HURRA! 🙌🏻 Det blir mycket bilder på mat här nu, men det var det jag kunde roa mig med förra veckan. 😂 När jag blivit så pass okej att jag kunde ta mig ut från sovrummet till vardagsrummet gick jag loss på detta. Kanske min absolut bästa comfort food? En english brekkie med kolafärgat kaffe vid sidan. Koffeinfritt ofc, dricker i princip bara det nuförtiden. Lika gott, men jagar inte upp systemet. 🤎 Plöjde FANTASTISKA sci fi-serien Foundation (finns på Apple) också. Säsong 3 har precis kommit, men jag passade på att se om från säsong 1. Den tåls verkligen att ses igen, så genomtänkt och sjukt snyggt gjord. 🛸 När jag blev ytterligare lite bättre packade jag upp detta EPISKA skohaff - mönstrade loafers. Suuupersköna, och här kan vi snacka vardagsglädje - gör vilken basic outfit som helst kul och intressant! 😎 Kunde inte hålla mig från att prova dem, så hoppade i kläder för första gången på flera dagar och tog en bild i min dammiga spegel. OTROLIGA skor! 🙌🏻 Vet att jag tipsat om tishan tidigare, men gör det igen. PERFEKTA bastishan. Inte för tjock, inte för tunn, inte för insvängd, inte för boxig, inte för kort, inte för lång. 199 pix och hittas här. Tillbaka till matbilderna nurå. 😅 Niklas gjorde en snabb och enkel middag en av dagarna som alla i familjen gillade: Pinsa med olika pålägg. Pinsa är ett bröd som man köper färdigt i matbutiken, sen kan man antingen bara värma det och sen lägga på olika toppings (vi hade dressing, mozzarella, basilika, tomater och prosciutto) eller värma brödet med ingredienser på. På det som bakades med ingredienser i ugn hade Niklas stekt potatis, vitlök, salsicciafärs, parmesan och ruccola (som las på efter att pinsan kommit ut ur ugnen). Enkel men ändå kul middag som kidsen också gillade. Tips! Något annat som piggade upp under veckan var att det senaste numret av Bad & Värme Magasin damp ner i brevlådan (reklam för Bad & Värme, reklam för mig själv som skribent). I detta nummer har jag skrivit en krönika, ett reportage om vår nu färdigställda tvättstuga på Gotland samt ett väldigt härligt och färgstarkt inredningsreportage om Natali Fikas magiska lila badrum. 💜 Så kul att få se allt i tryck! Tycker verkligen att ni ska spana in numret, Fikas badrum är EPISKT, så mycket inspo. Klicka här för ett gratisex. 💫 På fredagen var jag äntligen frisk! Så glad för detta, då min kompis Corinne hade samlat några kompisar på vietnamesiska Minh Mat för en födelsedagsmiddag. 🎈 Jag blev dock förvånad när jag kom till adressen (Odengatan 94). Låg inte klassiska Thairestaurangen Narknoi här? 🧐 Frågade servitören och han berättade att jo, Narknoi låg i samma lokal - men det var tio år sen. Gaaaaahh. Tiden alltså. 🙊 Äter man vietnamesiskt måste man beställa in sommarrullar. 😋 Jättegod mat på Minh Mat, men jag har svårt för konceptet med små- och mellanrätter. Det blir alltid så sabla dyrt. Servisen rekommenderar ju alltid typ "tre eller fyra smårätter, tar du mellanrätter rekommenderar vi minst två och sen kanske en eller två smårätter också" vilket ju alltid blir typ minst 500 spänn bara för maten. Avskyr det. 🙈 Jag tog EN mellanrätt och sen fick det vara bra. God var den! Kyckling med vindruvor. Tog en bild på denna lampa som jag tänkte visa för Niklas. Vi vill ju byta ut en del möbler här hemma och få till lite mera värme och färg. En sak som kommer göra mycket är att byta ut taklampan över matbordet, från glas och stål (kallt) till tyg (varmt). Det är den här lampan vi vill byta ut. Det var ju en födelsedagsmiddag, så vi hade med oss lite presenter. Jag gav min favvokrydda chilirostade sesamfrön (som jag fick tips om från en av er, tack! 🙏🏻). OTROLIG på t ex en avokadomacka. Men bästa presenten var ju såklart att vi sågs. ❣️ Vi kom fram till att det var många av oss som numera inte firade våra egna födelsedagar, det blir mest fokus på kidsens. Men om alla gör något enkelt på sin fölsis (typ som att ses på en restaurang, noll bök för den som anordnar) så resulterar det i ganska många tillfällen att ses. Fint ju. Ska absolut ta vara på detta, och se till att faktiskt fira min födelsedag i vår. 🎂 Hoppas ni hållit er friska!