Följ med på min tisdagkväll. Den var kul! 🎈 Jag skulle träffa en bästis och skuttade i min randiga (fläckiga 🫠) favorittröja och ett par jeans jag fyndat på Sellpy för 55 pix. Älskar dem - perfekta vida, avslappnade modellen. Verkligen ett kapselplagg. Modellen heter Ace och kommer ursprungligen från Weekday. Bästisen hade dels fyllt år, dels fått nytt jobb. Så jag tog med mig två presenter. Givetvis i rosa inslagspapper med regnbågar och enhörningar på, det är sånt papper som finns här hemma nuförtiden. 🦄 Jag slog in en burk cikoriakaffe, tycker att det är kul att både ge och få personliga favoriter. Och hörrni! Om ni klickar hem en burk - gör INTE kaffet på det sätt som de föreslår på burken, dvs blanda ut pulvret i vatten. Nej nej nej - det ska blandas ut i varm mjölk. Jag brukar köra mjölken i kaffemaskinens skummare, och sen dutta i en och en halv tesked cikoria. Mmmm... 👌🏻 Tog även med lite dryck! 🥂 Hoppade sen i min weekdayrock... ...och hängde på mig en lastgammal patchworkväska från Stories. Kände mig fin, men också lite frustrerad. Det är inte helt lätt att befinna sig i den delen av stilresan som jag är i nu. 🙊 Jag har rensat bort typ alla mina kläder, men inte hittat min nya garderob än. Så lyckas inte riktigt naila "70s, quirky, capsule" på det sätt jag vill - men det kommer! Gav mig ut på stan och tog mig bort till andra änden av Söder - Hornstull. Där Hornhuset tronade lika knasigt men underbart som alltid. Knatade ner till Hornstulls Strand och Bio Rio-huset. I vilket... ...min bästis bor. Och HUR FINT bor han inte? 🥹 Eftersom det var pangsol hängde vi dock inte inne i hans fina lya, utan... ...på balkongen. Och titta - där är han ju, bästisen! Hej underbara Jonathan! 👋🏻💓 Och när ni ändå är här, kasta ett getöga på utsikten han har. Overklig! ⛵️🫶🏻 Hornstulls mysigaste balkong tror jag bestämt. Kändes som att jag med min Varma Vår-säsong passade himla bra in bland Jonathans kuddar. 🧡💖 Han bjöd på massa gotte, öppnade present och så gick vi loss på kombuchan. Det var alldeles för länge sen vi sågs, och jag fick möjlighet att be om ursäkt för något som legat och gnagt i mig i snart ett års tid. Som så ofta när man lyfter ett förlåt med någon hade han inte alls uppfattat det på samma sätt som jag - vilket gjorde mig lättad såklart. IDIOTISKT oavsett att vänta så länge med att ta upp det. Blir alltid lika inspirerad av att träffa Jonathan. Han är så otroligt bra på att njuta av livet och skapa sig upplevelser, och samtidigt så enormt samhällsengagerad och empatisk. ❤️🔥 Efter en fördrink uppe hos honom slank vi ner till Bio Rio där vi bokat bord på restaurang RiRi. Tittade man åt andra hållet i lokalen såg man caféet och biografens aktuella föreställningar. Onkel Vanja, minsann! Tog det som ett tecken på att jag var på precis rätt plats. HUR fint inne på RiRi? S n y g g t . 💫 De stora skålarna med kronärtskockorna påminde mig om när vindslyan skulle plåtas för Sköna Hem. Jag hade köpt en massa frukt att lägga i vår fruktskål för att det skulle se fräsigt ut i köket, men den plockades mycket hastigt bort av inredningsstylisten. Som hade med sig mängder av kronärtskockor. Min frukt var "för färggrann". 😂 Och hon hade givetvis helt rätt - kronärtskockorna blev sjukt fina i den där skålen. Jag beställde in en alkoholfri Negroni - och ångrade mig direkt. Jag avskyr ju smaken av Campari. Men det hade jag glömt. Blev nu påmind om att jag fortfarande avskyr den. Här kunde man ju tänka sig att middagen var slut, eftersom jag dricker kaffe. Men nejdå. Glömde dock att ta bilder under själva middagen (pga pratade pratade prataaaade 💖) så spränger in en på moi här nu 👋🏻 så det inte blir för många bilder på mat i följd. 👹 Vi beställde in varsin förrätt som vi delade på. En slags japansk fisk och ett märgben. Varken jag eller Jonathan hade ätit märgben förut, och detta var nog första och sista gången. 😂 Smaken var egentligen god (var väl mest kryddorna/toppingen som smakade), men konsistensen av märgen var...hemsk. Som att äta slajm. Vi trodde båda att det skulle vara mer som trådigt kött som kokat länge ni vet, men nope. Det var slajm. Gelé, typ. Så länge man inte tog så mycket och såg till att lägga ett tunt lager på en skiva bröd gick det bra. Men större mängder - nä. Otroligt kul att prova dock, gillar att man lagar allt på djuret och inte bara de flådiga bitarna. Någon av er som testat märgben? Vad tycker ni? Till huvudrätt delade vi på ett gäng smårätter. Vit sparris, friterade kronärtskockor (de låg alltså inte i skålen bara för att vara fina), och köttspett. Till det patatas bravas. Allt det var supergott! Att få komma ut och äta middag med en bästis är bland det roligaste jag vet. Och numera gör jag det ju ganska ofta. Reflekterade över det - hur glad jag är att Niklas mår lite bättre och att barnen är lite större. Så om jag är borta en kväll blir det inte kaos, det funkar. Otroligt skönt att vi kommit dit. Jag känner mig inte alls lika låst som jag gjorde förr. Jag och Jonathan kom bland de första och gick bland de sista. Tur det, så att jag kunde ta lite bilder på inredningen på RiRi som ju är så sabla snygg. När vi kom och sen gick var det inte så mycket folk, men mellan dess var det fullkomligt packat (svårt att ta bilder då, av flera anledningar). Hela baren också. Så RiRi verkar poppis, välförtjänt tycker jag. God, rolig mat och jättefin service. Vi avslutade vår middag med kaffe, och jag föreslog barhäng på 3 Sixty Skybar inom kort. Vi såg den från Jonathans balkong, och ingen av oss har varit där. Ska ju vara en mer aktiv vän 2024, så ska se till att takbarshänget blir av inom en rimlig framtid. Sen kramades vi hejdå, Jonathan slank tillbaka upp till sig och jag slank tillbaka till min sida av Söder. En helt perfekt tisdag. 🫶🏻Läs också:Bästismiddag med Jonathan 2015Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst. 💓