Jag fortsätter med min rimliga matlagning här hemma, och eftersom det verkar uppskattat fortsätter jag att posta lite recept även i bloggen. 😋 Här kommer ett förslag på en rätt som jag gör då och då, och som alla i familjen gillar: Ugnsbakad lax i dillsås med ris och ärtor, tar ca 30 minuter att kirra! 🌟 Du behöver (till 4 pers - jag gjorde dock bara till mig å kidsen denna gång därav mindre lax):- 500 g fryst laxfilé alt 4 portionsbitar- 3 dl vispgrädde- Dill (jag kör på fryst men färsk går toppen också såklart)- Frysta gröna ärtor- 1 msk smör- 2 msk fiskfond buljong Jag kör som sagt på fryst dill. Så himla enkelt, och bra tips överlag att ha kryddor i frysen. Inget spill om man inte använder upp en hel kruka, och så har man dem alltid hemma. 🌱 Gör såhär:- Skölj de tinade laxfiléerna i vatten (för att få bort den "trista" fisksmaken).- Lägg dem i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar.- Blanda ihop grädden, dillen och fiskfonden och häll över fisken.- Skjuts in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter. Häll såsen över fisken med en sked en eller ett par gånger.- Koka ris.- Förväll de frysta ärtorna, häll av vattnet och lägg i en klick smör.- Servera! Blir supersmarrigt, är superenkelt och alla gillar! 😊Mer recept hittas här:Potatis- och purjolökssoppaHalloumicarbonara