I går hade jag å kidsen OCH Niklas en underbar dag ute hos Niklas mamma. 😎💦☀️ Det var sol å bad å glada barn. Raka motsatsen till dagen innan då jag släpade med kidsen först till Livrustkammaren (KUL idé tyckte JAG - barnen var sisådär imponerade) och sen till Slottet 👆🏻 (KUL idé tyckte jag återigen, roligt att prinsessan Tintin får komma in i ett riktigt slott liksom - barnen var återigen halvimpade) och kämpade hela dagen med sura kids och frustrerad mamma. Den lördagen går inte till historien om vi säger så (kanske som en av de värsta möjligtvis 👹).Det är fasen inte lätt att i princip JÄMT vara ensam med två kids som aldrig tycker att samma saker är roligt. Jag hamnar som ni vet med jämna mellanrum i det där att konstant göra någon av ungarna missnöjd, i lördags blev det så i kubik. Vi glömmer den dagen. För i går hade vi en riktig drömdag. Den kompenserade för lördagens surmulerier. Ska visa fler bilder i morgon, men tänker att jag lägger upp tre grejer som jag åt i går. För vi åt SÅ gott. Som alltid hemma hos Niklas mamma. Både hon och Niklas brorsa Charlie är grymma kockar, så man blir så extremt väl omhändertagen när man kommer dit. Extra lyxigt för oss som sällan orkar/hinner laga mat från grunden (VEM GÖR DET? 🤪). Till lunch åt vi farmor Barbros magiska äggrätt. Den är supersimpel men SÅ god, och går snabbt att göra. Tänker därför att jag kirrar ett recept, så kan ni härma. Vassgo. 😇DU BEHÖVER:- Grädde- Ägg- Parmesan- Paprikakrydda- Tomater- Schallottenlök- BasilikaGÖR SÅHÄR:- Koka upp grädde i en stekpanna. Se till så du har 2-3 cm grädde i pannan. - När grädden kokat ett slag och tjocknat till litegrann knäcker du i ett gäng ägg. T ex fyra eller fem.- Riv ner parmesan över äggen, krydda med salt och peppar och paprikakrydda.- Låt äggen koka med grädden tills vitan stelnat. Gulan ska fortfarande vara krämig. Klart!- Komplettera med en enkel tomatsallad på skivande tomater, basilika och schalottenlök. På med olivolja och vinäger, salt och peppar.Servera med en bit toast (så gott att macka upp såsen med) och extra parmesan att riva över. Charlie hade också gjort en hemlagad harissa. Det var supergott till, men kan absolut köpas färdig på burk. Eller skippas om det känns för bökigt. Efter lunchen gick vi till torget och haffade varsin glarre. Jag tar alltid Snickers om den finns. Älskar glass som smakar som fryst godis. "Fräscha" smaker (typ frukt 🍊) på glass är inget för mig. Neeeeeej, ju mer godis det smakar DESTO BÄTTRE. 👹 Ser ni den lilla handen som kommer och kniper om mammans glass? 👆🏻 Detta händer VAR-JE gång vi ska äta glass. När jag tagit en tugga frågar BÅDA kidsen "Mamma, får jag smaka?". Jag bjuder - de hugger. Har jag tur finns något kvar efter att de mumsat loss. 🤪 Hämnades en gång på Iggy och tog ett lika stort bett på hans glass som han alltid tar på mina. Det slutade med panikgråt. 🙊 Så tydligen går inte detta delande both ways. 🤷🏼♀️ Till middag (yessss vi stannade hela dagen, så mysigt! 🥰) åt vi grillad lax med mangosalsa. Bästa sommarkäket!DU BEHÖVER:- Färsk lax- Mango- Tomat- Avocado- Schalottenlök- Koriander- Lime- Gräddfil- Gräslök- Salt & pepparGÖR SÅHÄR:- Salta och peppra laxen och grilla i folie. Funkar att köra i ugn också såklart. - Tärna mango, avocado, tomat och lök och blanda i en bunke. Klipp ner koriander, pressa över lime och salta och peppra.- Gör en sås på gräddfil som du klipper ner gräslök i. Salta och peppra.Komplettera med färskpotatis om du vill. (Niklas la även till bönor då han alltid vill äta mycket kolhydrater.) SÅ GOTT! 😋 Återkommer i morgon med bilder från en magisk söndag. ✨