Nu får ni titta efter kors i taket, för jag har nämligen börjat laga lite mat. 🙊 VAD ÄR DET SOM HÄNDER?! 😂 Blev bjuden på boeuf bourguignon hos mina kusiner i Göteborg när jag å kidsen var där på höstlovet, och fick såna CRAVINGS (!!!) på grytor. Så tacksamt att laga dessutom, eftersom de typ lagar sig själva.Gjorde en VANSINNESGOD gryta på högrev för några veckor sen, kan langa upp det receptet också om ni vill? Det är dock en sån där som behöver stå å puttra i fem timmar, men satan i gatan vad det är värt det. GOTTSOMRACKARNS! 😋 Meeeen eftersom man inte direkt har fem timmar att göra mat på varje dag, så slängde jag ihop ovan kycklinggryta häromdagen som gick snabbt - och som dessutom gick hem hos ungarna (som hatade köttgrytan, men jag och Niklas ÄLSKADE den 👹). Recept kommer här:DU BEHÖVER (till fyra portioner, tar ca 30 minuter):- 2 kyckingfiléer- Ett gäng champinjoner- Smör- Grädde- Mjölk- Kycklingfond- Fransk senap- Vitlök- Timjan (färsk eller torkad, jag tog torkad men tror färsk blir ännu godare)- Salt & peppar- Färsk persilja till dekoration (går också att skippa)GÖR SÅHÄR:Skär kycklingen i lagom stora bitar och bryn dem i smöret i en gryta. Skiva champinjonerna och lägg i dem när kycklingen fått färg. Hacka några (typ 4) vitlöksklyftor och lägg ner dem också (obs - lägg till mer smör eller en skvätt olivolja om grytan blivit torr). Stek vitlök, kyckling och svamp tills vitlöken mjuknat och fått lite färg.Häll på grädde och mjölk (eller haffa gräddmjölk) så att det blir typ dubbelt så mycket vätska som kött och svamp. Skvätt i fond, fransk senap, timjan, salt och peppar efter smak och låt koka i ca 10-15 minuter. Klart!Till grytan kan man servera vad man vill (ris, pasta eller potatis t ex). Jag ÄLSKAR dock att äta haricot verts till. Det går snabbt och är busenkelt. Recept på det också:DU BEHÖVER:- Haricots verts (jag kör på frysta, ekologiska)- Vitlök- Olivolja- Havssalt (vanligt salt går såklart också toppen)GÖR SÅHÄR:Skvätt rikligt med olivolja i en stekpanna, kasta i de frysta bönorna. Stek på dem tills dess att de fått färg (viktigt att de får färg). När bönorna fått färg slänger du i en massa grovhackad vitlök (häll på mer olivolja om pannan blivit torr), och steker bönor och vitlök tillsammans tills dess att vitlöken fått färg. Strössla över havssalt - klart! Gott till typ ALLT. 😋