HOLY CRAP - här kommer ett RECEPT! 🙊 Har som sagt blivit väldigt inspirerad på matfronten den här sommaren, och tänkte de kommande veckorna dela med mig av några favoriter som varvas här hemma för tillfället. Inget komplicerat, snabba goda grejer bara!Vi börjar med detta - farmor Barbros magiska rostade fröblandning som hon hade med sig till Kullsvik, och som jag sen dess är heeeelt hooked på. 👆🏻😋 Den är OTROLIGT GOD till yoghurt till exempel. Såhär gör man för att kirra den: Haffa solrosfrön, pumpakärnor och mandel. Hacka mandeln grovt. Häll allt (typ lika delar) i en torr stekpanna. Så vackra färger! 🤎 Rosta sen blandingen på rätt hög värme i några minuter. Rör om flitigt, man vill inte att det ska brännas. HUR rostad man vill att blandningen ska bli får man avgöra själv. Jag gillar när det är rätt mycket rostsmak så jag brakar på ganska länge. ✨ Låt sen blandningen svalna. Och glöm FÖR ALL DEL inte att lyssna på det vackra knastrandet och knäppandet som fröerna och nötterna ger ifrån sig. Bättre bakgrundsljud är svårt att få till. Lugnar liksom ner hela själen. 🥰 Jag häller sen upp alltihopa i en glasburk så att jag lätt kan skeda upp så mycket jag vill ha. Som sagt är blandningen JÄTTEGOD till yoghurt. Jag äter just nu ovan kombo EXAKKKKT varje dag: Naturell yoghurt med skivad banan, rostad fröblandning och agavesirap (eller honung). Till det ett lagomkokt ägg med randig kaviar - samt en kopp kolafärgat kaffe. MUMS! 😊 Bonustips: Strössla fröblandningen över sallader - SÅ GOTT! 👌🏻 Klicka gärna på hjärtat om ni gillar den här typen av (enkla) mattips. Har ett gäng till att langa fram i så fall! 🥳