Hoppas ni haft en fin andra advent! 🎄Ska berätta om vår, men tänkte först dela ett mat-tips. Fick lite frågor kring maten som Niklas lagade när vi hade min pappa med fru på middag. Jag gör ett inlägg av det, så blir det lättillgängligt för alla. En otroligt god middag som de flesta nog tycker om tänker jag. 😊Du behöver:- Fläskfilé- Ingredienser till bearnaisesås- Cocktailtomater- SchalottenlökGör såhär:Stek fläskfilén på hög värme i rapsolja för att få en bra yta. Krydda med svartpeppar, salt och vitlökspulver (just denna trio är enligt Niklas tydligen en klassisk köttkryddning bland kockar 👨🏻🍳). Låt fläskfilén gå klart antingen i pannan på lägre värme eller i ugnen. Niklas låter köttet gå klart i stekpannan, på slutet duttar han i en klick smör och en krossad vitlöksklyfta (ej pressad, krossad) som han öser köttet med för ytterligare smak.Gör en bearnaise. Niklas favoritrecept är Tommy Myllymäkis. Här hittas receptet och en pedagogisk film om hur man gör. Investera gärna i en mattermometer tipsar Niklas - att få till sin bea blir väldigt mycket enklare då. Och orkar man inte slå en egen sås så haffa färdig på matbutiken. Blir inte riktigt lika gott, men absolut smarrigt ändå!Servera med pommes frites. Vi kör på färdigköpta - lägg ut dem på bakplåtspapper och kör dem i ugnen. För bästa krisp ska de inte nudda varandra, och släpp gärna ut fukt från ugnen med jämna mellanrum. Till sist - en tomatsallad gjord på cocktailtomater och schalottenlök som du blandar runt med en enkel vinaigrette. Succé! 😋 Och vill ni härma mig så haffar ni chokladdoppade hallon i matbutiken. Enkel efterrätt, rolig - och jättegod! 😋