I dag tänkte jag bjuda på receptet på Saltå Kvarns FANTASTISKA fruktbröd. Det är helt otroligt gott - men också helt otroligt dyrt. Dryga 70 pix kostar det i butik. 🙊 Vi har slutat köpa det pga drar ner på kostnader, men saknat det SÅ. Men förra veckan testade Niklas att baka det hemma istället (mycket billigare), och det BLEV SÅ GOTT! Snabbt gick det också. Så nu ska ni få receptet på 70-kronorsbrödet: Du behöver:- 1 dl torkade fikon- 17 gram jäst- 3,5 dl vatten- 1,5 tsk salt- 1,5 dl Grahamsmjöl- 0,7 dl Rågmjöl- 0,3 dl linfrö- 1 dl russin- 4 till 5,5 dl vetemjöl (blanda i allteftersom, degen ska kännas fast men ändå lite kletig)Gör såhär:Lägg fikonen i blöt ett par timmar. Skär dem sedan i mindre bitar. Blanda alla ingredienser förutom vetemjölet och låt det jäsa i 20 minuter. Blanda sedan i vetemjölet, rör om ordentligt och länge (använd gärna en bakassistent) och låt hela degen jäsa i ytterligare 20 minuter. Häll/skrapa ner all deg i en smörad form, alt häll ut degen på en smörad ugnsplåt. Pensla med olivolja. Jäs sedan ytterligare ca 30 minuter. Sätt in i ugnen på 250 grader, skruva ner till 200 grader och grädda i ca 25-30 minuter. Klart! Avnjut med mycket smör och salt - eller hysta på en ostskiva och kall, krispig gurka. 🤌🏻 Och just det! Glöm inte att sitta och vänta utanför ugnen med en ängslig blick medan brödet gräddas. Det verkar i alla fall vara en stor del av Niklas succébakande. 🙃😘Läs också:Recept på knäckig blåbärspaj - den godaste ni smakat!Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst. 💓