I dag tänkte jag bjuda på blåbärspaj här i bloggen. Och inte vilken blåbärspaj som helst. Jag ger er Farmor Barbros knäckiga blåbärspaj - med största sannolikhet den godaste ni någonsin ätit. Varje gång vi kommer hem till kidsens farmor hoppas vi ALLA att hon gjort den till efterrätt. Den är SINNESSJUK.DU BEHÖVER:Fyllning:500 g blåbär (hon brukar köra på frysta)0,5 dl socker2-3 tsk potatismjölDeg:175 g smör2 krm salt3 dl havregryn1,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver0,5 dl ljus sirapGÖR SÅHÄR:- Blanda fyllningen och lägg i en pajform.- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.- Smält smöret och häll det i bunken tillsammans med sirapen.- Rör ihop till en jämn smet och bred ut över bären.- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter.- Servera med glass eller vaniljsås. Vi brukar äta den med vaniljglass till, men vaniljsås blir såklart också gott. Kombinationen av det kalla, det varma, det syrliga och det söta, det krispiga och det lena. Mmmmm. Den går dessutom snabbt att slänga ihop, och är busenkel att göra glutenfri om man så vill genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mix. Hoppas ni testar att baka den, perfekt att värma sig med nu när vädret är så kyligt. ❄️Läs också:Bästa receptet på Cocolate Chip CookiesGodaste kanelbullarna som finns