Nu tänker jag chocka er MED FLER RECEPT! 👹 Niklas brukade ju laga all mat här hemma, men sen ganska lång tid tillbaka orkar han inte det längre. Det har inneburit en mix av hämtmat och saker-som-går-snabbt-att-steka-upp då jag haft matansvar. Meeeeeen som ni vet blev ju jag sådär INSPIRERAD i somras, och förutom att jag nu kirrar en massa bra käk till mig själv OCH FAKTISKT ÄTER LUNCH ISTÄLLET FÖR GODIS har jag även börjat laga lite mer "ordentlig" mat till kidsen. Obs obs obs inget fel på saker-som-går-snabbt-att-steka-upp SÅKLART (potatisplättar/köttbullar/falukorv i frysen är ETT MÅSTE 🤪), men sen jag själv började tycka det var roligt att kirra goda luncher så har jag även börjat tycka att det är lite kul att kirra käk till ungarna. Det blir inga ossobucos som ska puttra i fem timmar (hade varit pärlor för små söta svin ändå), men jag googlar på enkla recept som får ta max 30 minuter att laga (helst 15-20) och har börjat bygga upp en liten bank med middagar som går hem.I går åt vi till exempel detta 👆🏻, som gick på 15 minuter och som alla älskade. Så nu kör vi recept! HALLOUMICARBONARADu behöver (till 4 personer):- 3 dl vispgrädde- 3 st ägg- 100 g parmesanost- 200 g halloumi- 1 klyfta vitlök- spaghettiGör såhär:1) Koka spaghettin i saltat vatten.2) Riv parmesanosten och vispa ihop den med grädden och äggulorna i en skål.3) Tärna halloumin smått och skala och riv en vitlöksklyfta. 4) Stek halloumin och vitlöken i olivolja tills osten fått färg.5) Häll över gräddblandningen samt 1 dl av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar. Jag kunde såklart haft nåt grönt på toppen för bildens (och smakens?) skull, men hade ingen lust att behöva peta bort varenda liten grönis från Tintans tallrik så skippade det. Ovan blev i alla fall jättegott, och alla var nöjda. Jag kompletterade min portion med två slevar (färdigkirrad ofc) bön- och linssallad från kylen. Perfekt middag! 👌🏻Mer recept:Smarrig kycklinggrytaNiklas supergoda tonfiskpastaFarmor Barbros magiska äggrätt