Dags för mattips! Den här gången blir det nååååågot mer invecklat än mina senaste tips 👹, men GÖR´T i alla fall! Så otroligt god var denna pasta med Karl Johan-svamp som min mamma lagade när vi var på Gotland. Den bör inte missas. 🤌🏻 DU BEHÖVER (till 4 pers):- Ca 500g Karl Johan-svamp (mamma hade med sig fryst svamp som hon plockat tidigare i höstas, färsk går såklart precis lika bra).- Någon smarrig pasta- 1 dl vitt vin- 3 msk smör- 2 klyftor vitlök- 3 schalottenlökar- 2 dl grädde- En skvätt olivolja- Parmesan- Salt & peppar- Färsk persiljaGÖR SÅHÄR:- Skär svampen i lagom stora bitar, och stek den i olivolja och smör. Hacka löken och vitlöken och stek även den tillsammans med svampen en kortare stund (vitlöken får inte brännas, då blir det beskt).- Tillsätt vitt vin och låt det koka ner någon minut. Tillsätt grädden och låt såsen puttra på en stund medan du kokar pastan. Smaka av med salt och peppar. - Spara någon dl av pastavattnet när pastan är klar. Blanda pastan med såsen, och tillsätt några msk av pastavattnet för att tjocka till såsen.- Servera med riven parmesan och färsk persilja. SÅ GOTT! Kanske ska tillägga att om man använder färsk svamp så ska svampen stekas i en torr panna först. Då släpper den ifrån sig en massa vätska som annars vattnar ur såsen. Tänker att man garanterat kan göra den här pastan på annan svamp också (om man nu inte har en massa Karl Johan i frysen). Fråga efter en bra ersättare i mataffären så har de säkert något förslag, champinjoner funkar säkert till exempel. 👌🏻Mera mat:Tre vardagsräddare i nöden!God och snabb halloumicarbonara!