ÄNTLIGEN är "Niklas Mmmat" tillbaka! Den här gången lagar han en riktigt lyxepyxig fisksoppa till mig, gjord på fryst torsk. Som vanligt är det en rätt som smakar mycket men som går snabbt och är enkel att laga.RECEPT (4 PERS)För 4 personer800 gr 3 fina filéer av fryst torskrygg3 st vitlöksklyftor2 st schalottenlökar2 st limeen näve hackad Ingefära800 ml kokosmjölk3 dl vatten1 paket Koriander1 paket Persilja1 tsk gurkmejanågra droppar tabasco1 tsk saltolivolja och smör till stekningGör såhär:1 Skala och finhacka vitlök och schalottenlök2 Skär och portionera torskrygg i grova bitar3 Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk4 Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter5 Lägg i torskrygg och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar6 Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabascoAioli (om man vill göra egen, annars går det finfint med köpemajonnäs som man blandar ner lite pressad vitlök i):2 st äggulor1 tsk Dijonsenap1 klyfta vitlök1 msk Vitvinsvinäger1 Nypa salt1 Nypa svartpepparLite pressad citron2,5 dl Rapsolja (ungefär)Gör såhär:- Blanda äggulorna, vitlöken, dijonsenap, salt och peppar i en bunke.- Häll i rapsoljan under vispning (långsamt i början). Majonnäsen blir tjockare med mer olja.- Häll i vinägern (fortsätt vispa) och smaka av. Färdig!