Ni som hängt med här i min bloggosfär en längre tid vet ju att jag inte direkt är någon matlagare. Alls. (Tror jag är den ENDA bloggaren som i princip aldrig bjussar på recept? 🙈) Däremot ÄLSKAR jag att äta - och det måste vara gott. Kombon "älskar att äta / hatar att laga" är dock inte helt enkel. Som tur är bor jag ju med en mästerkock som kirrar smarrylarrykäk åt mig i princip varje dag. Men ibland MÅSTE jag fixa mat själv, framförallt på luncherna. När Gooh därför hörde av sig och undrade om jag ville samarbeta med dem var det en så NO RACKARNS BRAINER. En match made in heaven! 🙌🏻 Gooh har nämligen varit min standardlunch i snart ett decennium. Jag äter dessa goda små lådor minst ett par gånger i veckan, och tror att min kropp till viss del numera består av Goohs tortellonirätt med ricotta. 😂 Är dock inget fan alls av färdigmat egentligen (sån brukar ju smaka...nada), men det är just det som är Goohs storhet - det är GOTT PÅ RIKTIGT! Som att köpa med sig en matlåda från en restaurang, typ. Och det är Goohs idé - lättillgänglig och prisvärd restaurangmat. Så. Himla. Bra. På tal om restaurang gör Gooh just nu ett samarbete med stjärnkocken Filip Fastén (Årets Kock 2014). Filip driver hyllade krogen Agrikultur i Stockholm som nyss fått sin första stjärna i Guide Michelin. En snubbe med koll, alltså. Filip har skapat två rätter åt Gooh med inspiration från det svenska köket. Kyckling med grönkål, jordärtskockssås och potatispuré med citronzest är den ena. Köttfärsbiff med vitkål och messmörssås är den andra. Båda är supersmarriga, och både kött och kyckling kommer från svenska gårdar. Läs mer om Filips Gooh-rätter här. Det tar 3 minuter i micron att få rätterna färdiga. Eller så pluppar man ner förpackningen i kokande vatten cirka 10 minuter (så brukar jag göra hemma eftersom vi inte har någon micro). Funkar precis lika bra. Gooh har mångamångamåååånga gånger gjort mig mätt, glad och nöjd. Deras idé att göra restaurangmat lättillgänglig är guld värd för en "älskar att äta / hatar att laga"-person som jag. Tycker också det är kul att de ständigt kommer med nya smarriga rätter, samtidigt som de gamla klassikerna behålls. (Om Gooh någonsin väljer att ta bort tortellonin med ricotta ur sortimentet kommer jag gråta blod. På riktigt.) Samarbetet med Filip Fastén på restaurang Agrikultur är jättebra. Rätterna känns genuina, spännande, hälsosamma och GODA. De är mina nya lunchbästisar, både hemma och på Drömmis. Prova ni med vettja! 😋