Jag har en himla rackarns tur att jag har haffat en karl som gillar att laga mat, eftersom jag ÄLSKAR att äta men tyvärr AVSKYR att laga. Det är inte det att jag är dålig på att styra käk, tvärtom, men jag tycker bara att det är så satans tråkigt. Plus att jag blir "mätt" av att stå i matdoften när man lagar, vilket liksom förtar glädjen när man väl ska äta.Men! Som tur är så e Niklas en hejare i köket, och jag MÅSTE bara bjussa på receptet på den här helt fantastiska rätten som han lagade i kväll, och som är en av mina absoluta favoriträtter: Salmalaxsashimi med sojadressing och wasabikräm. Går på ca 20 minuter att få ihop, och är megasuperdupergott! DU BEHÖVER:1 bit Salmalax1 avocadoSojadressing1 schalottenlök1 dl japansk soja2 msk risvinäger2 msk vatten1 msk flytande honung2 msk dijonsenap3 msk olivolja2 msk sesamoljaWasabikräm3 msk inlagd ingefära (gari)1 litet knippe gräslök1 dl crème fraiche2–3 msk wasabiGÖR SÅHÄR:Hacka schalottenlöken så fint du kan och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en jämn dressing. Häll av och strimla ingefäran fint och hacka gräslöken. Rör ihop örterna med wasabi och crème fraiche till en jämn kräm. Skär laxen och avocadon i fina skivor och lägg på ett fat. Ringla resten av dressingen över och strö över sesamfrön. Servera med wasabikrämen. Gör den här rätten, lovar att ni inte kommer ångra er. Eftersom Niklas rattar så mycket god och nyttig mat till mig hela tiden, så tyckte jag att han förtjänade ett eget Mästerkocksförkläde. Så förra året fick han det här av mig i julklapp. Har använts myyyycket flitigt. Lova nu att ni testar Salmasashimin - den är magiskt god! Och nyttig! Och snygg!