I går åt vi denna rätt - asiatisk salmalax - och det var SÅ RACKARNS GOTT! 😋 Vi åt detta ganska ofta för några år sen, gjorde till och med ett "Niklas Mmmat"-avsnitt med det receptet, och nu kommer vi nog börja äta det rätt ofta igen. VANSINNESGOTT! https://www.youtube.com/watch?v=KeQtxboRuKU Här är det tre år gamla avsnittet där Niklas lagar denna asiatiska lax. I vår gamla lya, vårt gamla kök. Det känns som ett helt annat liv, SÅ längesen. 🙊 Spana in klippet om ni vill få middagsinspo (och få en kik in i vårt liv då), receptet har ni här: Du behöver: Salmalax ca. 170 gram / person Kryddblandning av rökt paprika, farinsocker och havssalt Blandade grönsaker (ex endiver, broccoli, morötter och sockerärtor) Soya (japansk) Sås: Creme fraiche Inlagd ingefära Wasabi paste på tub Gör så här: 1. Blanda alla kryddorna och gnid sen in laxen med dem. Ta ganska mycket kryddor. 2. Tryck ut vätskan ur den inlagda ingefäran, finhacka den och blanda i créme fraichen. Niklas använde ungefär två matskedar ingefära till 2 deciliter créme fraiche. 3. Blanda i wasabi pasten. Man kan ta ganska mycket wasabi tycker jag. Smaka av så såsen blir lagom stark. Nu är såsen klar. Ställ in den i kylen tills resten är klart. 4. Halstra (stek snabbt) laxen på en sida i ca 35 sekunder i en het stekpanna. Lägg laxen åt sidan så den får vila lite. 5. Stek grönsakerna på medelhög värme i samma stekpanna som laxen stektes i. Börja med de hårda grönsakerna. Nån minut innan grönsakerna känns klara så häll i en skvätt soya i pannan. 6. Nu är allt klart! Skär upp laxen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg upp allt på en talrrik. Sen är det bara att njuta. Lycka till!