För några veckor sen var jag på ett riktigt roligt event med Lagerhaus. PR-firman som anordnade det hela hade bjudit olika mänskor från olika delar av media-Stockholm, vilket innebar att det var en massa folk där som jag aldrig träffat förut. Väldigt kul, blir alltid bäst när man blandar grupperingar tycker jag.Det var otroligt fint uppdukat (Lagerhaus serie Wheat är SÅ fin, älskar också de ribbade glasen 🤌🏻) och vi som var där delades in i olika team - och sen fick vi i uppdrag att laga maten vi skulle äta. Denna mat var SÅ SABLA GOD (och enkel - annars hade vi inte hunnit få till det), så jag bara måste tipsa vidare. En perfekt söndagsmeny för er som är sugna på något extra gott ikväll. Det gjordes bruschetta, grönsakssoppa på kokosmjölk och caponata (som jag var med och lagade - passade mig perfekt då man mest behövde hacka en rackarns massa grönisar 🤓). Bruschetta tänker jag att de flesta har koll på, så det receptet skippar vi. Men soppan och caponatan BORDE ni alla testa! Här har ni receptet på soppan... ...och här kommer caponatan! Caponata är perfekt som förrätt (den var extremt god, men man vill inte äta för mycket då den smakar väldigt intensivt) och sen tar man soppan som huvudrätt. Eller så kör man på den norditalienska ragu vi också fick äta. Den var MAGI. 🤤 Det var en ragu som gjordes på vitt vin och blandfärs, och det är på riktigt något av det absolut godaste jag ätit. Och smaken var så speciell - söt, mjuk, fyllig. Men ändå salt och krispig på något sätt. Helt fantastisk. Den här rätten hade dock gjorts innan vi kom. Den är inte komplicerad att ratta ihop - men den behöver stå och gotta till sig ett par timmar, puttrandes i grytan. Blir otroligt sugen på den när jag ser den igen, ska se till att göra den hemma snart. Tror kidsen skulle gilla ragun också faktiskt. Här har ni receptet. Om ni bara testar ett av de här recepten - låt det bli detta. En rätt som känns väldigt restaurangig. Imponerar på de flesta skulle jag tippa. Efter maten drack jag dubbel espresso med socker i Lagerhaus otroligt fina serie Poem (har de skålarna och muggarna på Gotland, handgjorda och så fina). Och var väldigt nöjd med såväl inspirationen till fin dukning som mat till nya bekantskaper. Ha en fin söndag nu - och lova att recensera om ni lagar något av recepten. 🍷 Läs också:Tre vardagsräddare i nöden!Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst. 💓