Nu ska ni få ett riktigt RACKARBAJSARTIPS på matfronten. Glutenfria våfflor som INNEHÅLLER BÖNOR! Båda kidsen äääälskar dessa, och jag och Niklas också. Smakar precis lika gott som vanliga våfflor. 😋 Svinsmarriga, näringsrika - och dessutom får man i kidsen bönor, hurra! (Och vill man så går det såklart utmärkt att ha vanligt mjöl i våfflorna istället.) DU BEHÖVER (TILL 4 PERS): 5 ägg 1 paket kokta stora vita bönor 1 banan 1 msk chiafrön 2 tsk bakpulver 100 g smält smör ca 6 dl mjölk (vi kör på havre, men vanlig går precis lika bra) ca 6 dl glutenfritt mjöl GÖR SÅHÄR: Mixa bönor och ägg till en slät smet. Tillsätt övriga ingredienser. Niklas går på känsla vad gäller mjölet och mjölken, men häll i så att smeten fortfarande är ganska tjock. Låt smeten stå 15 minuter så att chiafröna hinner blötläggas och svälla. Grädda i smör i våffeljärn! Niklas brukar alltid göra lite extra smet, så kan ungarna äta varsin våffla till frukost dagen efter. Stor succé. 👍🏻 Receptet hittade han hos magiska Karin (som sen länge är en av våra cybervänner här i bloggens kommentarsfält 🧡). Spana in hennes matkonto på Instagram som heter @imagenochruntikring . Där tipsar hon om god och näringsrik mat som är ekologisk och hållbar - och görbar. 😍