Det blev inte så himlans mycket firandes i går, eftersom vi spenderade dagen på flyg å flygplatser. Men när vi kom hem styrde Niklas upp en av mina favoriträtter för tillfället: halstrade pilgrimsmusslor med dill- å citronskum. Så jäääääkla smarrigt! Att sjunka ner i soffan med ett glas rödtjut och sen få megasuperdupergod middag serverad var en perfekt present. Kan verkligen rekommendera att ni gör den här rätten hemma. Det är superspännande smaker, men ändå enkelt å snabbt att svischa ihop. Testa tycker jag! DU BEHÖVER 6-8 pilgrimsmusslor 1 citron 50 g smör 0,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 0,5 dl vitt vin 1 matsked kycklingfond (Touch of Taste) 2 dillvippor 1 granatäpple GÖR SÅHÄR - Halstra pilgrimsmusslorna i stekpanna med rivet citronskal och lite citronsaft. - Blanda smör, mjölk, grädde, vitt vin, saften från ½ citron, kycklingfond, salt och peppar i en kastrull. Värm, och mixa sen ihop såsen. - Lägg i dillvipporna i såsen. Mixa några minuter och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp igen. - Dela granatäpplet på mitten och slå ut kärnorna med typ en träslev. - Häll ut såsen på en tallrik, lägg på musslorna, och strö över granatäpplekärnorna. - Klart! Det tar ungefär 20 minuter att göra den här rätten, så det krävs inte särskilt mycket tid. Lätt är den också. Det enda som är liiiiite trixigt är att inte steka musslorna för länge. Den är perfekt som förrätt, men vi brukar käka den med något annat förrättsaktigt. Som i går t ex. Då åt vi stekta sparrisar till, med brynt smör å parmesan. Tycker det är så himla gott att äta flera mindre rätter. Hoppas ni testar den här rackaren, så jäkla god som sagt!