Nu kommer något så ovanligt som MATRECEPT här i el bloggo. 🙊 Och givetvis är det inte jag som lagat det som detta inlägg kommer bjussa på, utan min mästerkock Niklas. Det är vår absoluta favoriträtt just nu: Sotad salmalax med brynt vårlök, färsk dragon och brynt smör. SÅ GOTT, och en rätt vi bjöd på både på jul och nyår. Passar sig allra bäst som förrätt skulle jag säga. SOTAD SALMALAX (4 personer)Du behöver:500 g salmalax1 liter saltlagSockerSalladslökOlivoljaSaltPeppar200 g smör4 msk soja1 vitlöksklyfta1 schalottenlökFärsk dragonGör såhär:Rimma salmalaxen i saltlagen i 20 minuter, lyft upp. Krydda med lite socker. Stek på hög värme, snabbt runtom laxen (båda sidor). Kyl ned. Skiva laxen i skivor och lägg upp på fat. Laxen ska ha stekyta men vara rå längst in.Strimla salladslöken tunt. Stek den hastigt i olja och salt och strö den över laxen. Bryn smöret och låt det svalna något. Finhacka vitlök och schalottenlök. Lägg löken och sojan i en kastrull och värm försiktigt upp. Tillsätt det brynta smöret och finskuren färsk dragon. Skeda över laxen strax innan servering.NJUT! 😋Servera detta så LOVAR jag att den som blir bjuden nästan kommer trilla av stolen för att det är så smarrigt. Nytänkande smaker också, en rolig och spännande rätt!