Vad är bättre att inleda veckan med - än ett inlägg med LUNCHINSPO? 😋 Perfekt till denna veckas matplanering ju! Detta är något jag själv kämpar med. Ni vet ju min inställning till att laga mat (avskyr), ni vet också min inställning till att äta mat (älskar). Middagarna här hemma styr ju Niklas för det mesta upp om han orkar, men på luncherna så fäktar jag för mig själv. Att då få till något som jag tycker är gott att äta UTAN att behöva laga (och har absolut inte råd att beställa färdigmat varje dag 🤪 men blir jag larvigt rik någon gång ska jag ABSOLUT anställa en kock 👹) är inte det lättaste. Men förra sommaren blev jag ju så otroligt inspirerad av min vän Helene när vi var i Spanien tillsammans (skrev ett lyriskt blogginlägg om det med massor av matinspo - spana in det ni som gillar vad ni ser i det här inlägget 💓), och det sättet att äta passar mig så himla bra. Har kört vidare på samma upplägg, och till lunch framförallt (när jag inte behöver anpassa mig till barn 👹) funkar det som allra bäst. Nu kikar vi på tre luncher jag ätit och lagat den senaste tiden: Tallrik nummer ett! 👆🏻 Ska börja med att säga att "laga" är en sanning med modifikation. Det är inte mycket lagande som krävs för att få till dessa luncher - och det är JUST PRECIS DET som jag älskar. Vad innehåller då ovan tallrik?- En bönsallad (ett tetrapack blandade bönor) som jag smaksätter med olivolja, salt, peppar, citron, balsamvinäger och lite honung. Klipper ner små bitar grönkål i bönmixen, och hackar ner rödlök och gurka. Sen strösslar jag fetaost på toppen.- Mozzarella med cocktailtomater, olivolja, salt och peppar. Basilika om jag har.- En avokado med citron, örtsalt och chili. - Ett gäng oliver.SÅ GOTT och så enkelt! 💫 Tallrik nummer två! 👆🏻- Samma bönsallad som tidigare (som jag bara skyfflar ur en bunke ur kylen eftersom jag gjort en större sats). Minus gurka och fetaost för det hade jag inte hemma.- En burk tonfisk i solrosolja.- Ett lagomkokt ägg.- Några rädisor. Om jag får feeling blandar jag ut tonfisken med lite senap, lite majonnäs och lite kapris, så får den en helt annan smak. Tallrik nummer tre! 👆🏻- Sallad på kikärtor, rödlök och grönkål med samma kryddor som jag kör på bönsalladen. Här hade jag tomater hemma så kastade på några såna.- Stekt halloumi (detta är det närmaste "lagande" jag kommer 👹).- Rivna morötter med citron och örtsalt.- Ett gäng oliver.Jag tycker detta är så otroligt gott att äta, det är enkelt att få till och det går snabbt. Vissa delar har jag redan förberett (bön/lins/kikärtssalladerna) och kan bara sleva upp från kylen, och andra delar handlar mest om att hacka något eller hiva upp från en burk. För mig är detta de perfekta lunchtallrikarna, går att variera i all oändlighet beroende på vad man har hemma. Hoppas ni fick lite inspo! 🤗Ytterligare ett inlägg med liknande matinspo!