Idag ÄR DET DAGS! Idag ska ni få receptet på de GALET GODA Chocolate Chip Cookiesarna som Niklas bakat här hemma. 😋 I vanlig ordning har Niklas grottat ner sig och hittat det OPTIMALA receptet 👹, och jag vågar påstå att detta är den godaste varianten på dessa kakor ni någonsin smakat. De är VANSINNIGA! 🙌🏻 Vi kallar dem för 48-timmarskakor eftersom de behöver ligga till sig i kylen i två dygn innan de gräddas. Då hinner alla smaker utvecklas och tricket är just att låta dem få den där tiden. Niklas gräddade en kaka direkt, och jämförde med dem han gräddade efter två dygn - och skillnaden i smak var galen. Den första smakade 10% av vad de som fått ligga till sig gjorde. Så låt dem få ta sin tid. Absolut värt det. 😇 Såhär ser kakorna ut när de är klara. Små, smarriga bollar på en plåt. När de gräddas smälter de ut och blir platta. 🍪 Tadaa! Kanske inte de vackraste/jämnaste kakorna ni sett - men jag lovar att de är de GODASTE. Nu kör vi receptet! Förutom mörk choklad är det även salt karamell-toffee i kakorna 🤤, så det är några steg som krävs för att göra dessa godingar. Nedan recept räcker till omkring 12 kakor. DU BEHÖVER (TILL TOFFEEN):6 msk normalsaltat smör165 g socker0,5 tsk saltVatten efter behov DU BEHÖVER (TILL KAKSMETEN):225 g normalsaltat smör2 isbitar100 g farinsocker380 g vitt socker2 tsk snabbkaffepulver (eller cikoriapulver, det blir ännu godare tycker vi och barnen gillar det bättre)1 tsk salt1/2 tsk bikarbonat3 ägg2 tsk vaniljextrakt530 g vetemjöl150 g hackad choklad 50-70% (Niklas hade 50%)Havssalt att strössla på toppenGÖR SÅHÄR:1) Börja med toffeen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smält smöret, sockret och saltet i en teflonpanna på medelvärme under omrörning. Om det blir klumpigt eller om det skär sig, häll i en skvätt vatten och rör rejält tills kolan blir jämn. Fortsätt koka kolan under omrörning i ca 10-15 minuter, tills smeten nått 143 grader (vi har ingen baktermometer så Niklas rörde bara tills den kändes bra). Häll ut kolasmeten på bakplåtspappret, smeta ut den och sätt in i frysen ca 30 minuter.2) Dags för kaksmeten. Lägg i smöret i en teflonpanna och smält på medelhög värme tills smöret är brynt och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns. När smöret är brynt tar du bort pannan från plattan. Lägg i iskuberna och låt dem smälta. Det kan bubbla och bli lite skummigt. Rör försiktigt tills kuberna smält.3) Blanda socker, farinsocker, snabbkaffe/cikoriapulver, bikarbonat och salt i en stor bunke. Häll i det brynta smöret i bunken och rör om tills allt är blandat. Oroa dig inte om det ser lite klumpigt ut. 4) Vispa ihop äggen och vaniljextraktet i en annan bunke. Häll sen över äggsmeten i den stora bunken och rör/vispa tills dess att smeten är blank och jämn. Lägg sen i mjölet och rör tills dess att allt är blandat. 5) Ta ut den frysta toffeen ur frysen - den ska nu vara som en fryst platta. Bryt den i mindre bitar och lägg bitarna i en plastpåse. Rulla en kavel över påsen eller dunka med en träslev för att skapa små bitar till kaksmeten. Hacka chokladen och lägg i både chokladen och toffeebitarna i kaksmeten och rör om tills allt är blandat.6) Ta en glasskopa eller en liten kopp och klicka ut bollar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klä in kakorna och plåten med plastfolie, men lämna en liten öppning i ett av hörnen på plåten. Ställ in plåten i kylen, och låt den stå där i minst 36 timmar. Detta gör att smakerna hinner utvecklas, och att smeten torkar ut litegrann vilket gör att kakorna inte smälter ut lika mycket när de sen gräddas.7) När det är dags att grädda: Värm ugnen till 175 grader och lägg ut kakbollarna på en plåt med bakplåtspapper med 8-10 cm mellanrum (glöm inte att lägga dem minst 5 cm från plåtens kant också). Grädda tills dess att kakorna är gyllenbruna, ca 20 minuter.8) Strössla havssalt ovanpå och låt kakorna svalna i ytterligare ca 20 min. De är väldigt mjuka till en början, men sätter sig när de har svalnat helt. NJUT! 🤤🍪 Niklas hittade receptet på Tasty.co, så jag har översatt receptet från engelska.Rekommenderar även ovan video som visar hur man gör kakorna. I den kan man lätt följa med i alla stegen, supersmidigt. 🙌🏻 Detta är alltså de ÖVERLÄGSET godaste Chocolate Chip Cookiesarna som jag ätit. De är PERFEKTA. Krispiga på kanterna, mjuka och sega inuti. Söta och salta. OTROLIGA. 🙏🏻 LYCKAN när man får äta en av dessa raringar! Kakorna blir väldigt mastiga, så vi har serverat dem i uppskurna bitar som ovan. 👆🏻 Så riskerar man inte att någon kanske inte äter upp hela sin kaka. För man vill inte behöva slänga en enda smula av dessa godingar. 🙊 Lova att berätta om ni gör receptet! Vore så kul att höra vad ni tycker. 🤗Recept på de godaste kanelbullarna hittas här!