Å vad jag saknar min päronplats. 🍐 MÅNGEN frukost intogs där i sommar vill jag lova. Så tacksam för denna långa sommar. När jag fick mens för andra gången på samma ställe slog det mig hur länge vi faktiskt var där. ❤️ Men nu ska vi inte prata mens, vi ska prata frukost! Spännande vändning va? Nu när de flesta (?) av oss är tillbaka i rutiner, tänkte jag att det kunde vara gött (bokstavligen) med lite inspiration på just frukostfronten. Jag tycker själv att det är svårt att komma på nya saker som går snabbt och är okomplicerat och gott. Så jag fotade det jag åt nu i somras, så hoppas jag att det kanske breddar frukostperspektivet hos er som behöver det. Frullspo! ☕️Vi börjar med ovan grymma kombo: Finn Crisp med ost och tomat, och en skål yoghurt med nerskuren frukt. Vakteläggen går såklart finfint att byta ut mot vanligt kokt ägg, för de som inte har en bästis med ett gäng vaktlar rännandes på tomten. 😂 Detta tar ju två minuter, och är så smarrigt! Yoghurt med valfri frukt, ös sen på med granola och ringla över honung. Klart! Fasen vad lyxigt det var att kunna plocka ett äpple eller ett päron direkt från trädgården och skjutsa i sig. Ville ta hem en kasse frukt, men vi hade tyvärr ingen plats kvar i vår lilla lilla bil. Är ju dock framförallt en mackmänska. Här har vi gott bröd, rökt skinka, ost, tomat och gräslök från kryddandet. Kolafärgat kaffe till OF COURSE. Avokadomackor blev det en hel del också. Äts med fördel med gräslök, salt och chili. När jag ätit mackor och yoghurt i flera veckor fick jag ett sånt sjukt sug efter gröt. SATANNNN vad gott det var! Gjorde med banan, recept här. 🍌 Havregrynsgröt med jordnötssmör, nerskivad frukt, blåbär och honung. Nam nam nam. En morgon gick jag till vårt hallonsnår och skördade en smula. Ja - ett sånt finns också. 🥹 Den här sommaren har vi verkligen upptäckt hur fantastisk vår trädgård är. 🫶🏻 Blev till en himla smarrig frulle. Ska bara skaffa kor nu då så jag kan göra egen yoghurt, så är vi helt självförsöjande på frukostfronten. 😂 Några dagar försökte jag mig på att sitta inomhus. Men det slutade alltid med att jag bar ut min tallrik. Kommer äta så många inomhusfrukostar de närmsta månaderna, så lika bra att passa på. Gott bröd, kalkon, ost, paprika och gräslök. Alltid gräslök. 💚 Här är ytterligare en yogurtfrulle. De blir ju goda oavsett vilken sorts frukt man skivar ner. Perfekt sätt att få i sig blandad frukt på. Här hade jag tagit äpple, päron och nektarin. Gjorde farmor Barbros OTROLIGA rostade nötblandning (sjukt enkel att göra dessutom, NI MÅSTE PROVA, länkar i slutet av inlägget 🤌🏻) och strösslade över. Den gör vilken yoghurt och frukt som helst till restaurangfrulle. 🙌🏻 Ett tag var det mycket paprika som gällde, ett tag var det mycket gurka. Här var jag i en paprikaperiod. 🫑 Rostat gott bröd, ost och paprika. Ooooch så gräslöken. Det här var min sista frulle på Gotland. Finn Crisp med kalkon, ost och gurka. Och den allra sista gräslöken. När jag saxat ner de här stråna på mina mackor fanns det inget mer kvar på plantan. Dags att åka hem. Länsade kylen på blåbär också, försökte äta upp allt som var svårt att få plats med i bilen. En enkel men smarrig sista frulle! 😋Läs också:Recept på Farmor Barbros OTROLIGA nötblandning - perfekt till yoghurt, gröt och sallader!Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni tycker bäst om. 💓