Okeeeej - blev ni hungriga nu? 👹 Kan avslöja att det smakade (minst!) lika gott som det ser ut. Så fort de här bilderna var tagna så slurpades nämligen rekvisitan upp illa kvickt. (ÄLSKAR att jobba med ätbar rekvisita! 😋) Det här lagade jag nyligen med syftet att visa hur GÖTT det blir att göra pankisar och scones - på havredryck istället för mjölk. Vi har sen länge bytt ut mjölken mot växtbaserade alternativ på ganska många områden här hemma. Dels för att Niklas upplever att han mår mycket bättre av det, men också på grund av smaken. Jag tycker till exempel att det är godare att göra en cappuccino på havredryck, det blir krämigare och lite sötare. Är dock en blandare och tycker bäst om mjölk i gröten. Och inget hindrar ju att man gör lite som man vill, superbra bara att det erbjuds fler och fler alternativ på den här fronten. Som Valios nya serie med havreprodukter - Oddlygood. Jag har gjort allt möjligt på Oddlygoods havredryck - cappos, smoothies, glass (okej, det var Niklas - blev supergott!🍦), och nu pankisar och scones. Pankisarna är GRYMMA, och förutom att jag bytt ut mjölken mot havredryck så ska ni även få mitt hemliga trix nu för att göra dem ännu en smula nyttigare - utan att talla på smaken! Även vetemjölet är nämligen utbytt, mot havregryn. Det blir alltså i princip som att äta stekt havregrynsgröt - med ägg som bonus. Ett helt klart nyttigare alternativ till vanliga pankisar, och så sjuuuukt smarriga! Nu ska ni få receptet: Nyttiga pankisar som räcker till 2 personer: Du behöver: 2 dl havregryn 3 st ägg 3 dl Oddlygodd® havredryck 1 krm salt Smör eller kokosolja att steka pankisarna i Gör såhär: Mixa havregrynen så att de blir ett fint mjöl (vi använder vår Nutribullet, går på 30 sek så är det klart). Blanda alla ingredienser och vispa ihop till en smet. Stek pankisarna. Njut! Just den här gången gjorde jag plättar, mest för att det är lite mysigt att äta minipankisar. 😊 Jag åt dem med skivad banan, färska bär och toppade med chiafrön. En havrecappo blev den perfekta måltidsdrycken. ☕️🌾 Scones gjorde jag också. Det borde man göra oftare, går SÅ snabbt (20 min!) och är SÅ gott ju! 🙌🏻 Det här receptet blev kalassmarrigt: Scones (blir ca 8 bullar): Du behöver: 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 50 g smör eller margarin 2 dl Oddlygodd® havredryck Gör såhär: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda allt utom smöret och havredrycken i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt havredrycken och rör ihop till en kladdig deg. Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Njuuut! Det går verkligen att byta ut mjölk mot havredryck på de allra flesta ställen om man vill. Jag upplever att det ofta blir krämigare, och något sötare. Godare! Men det är en smaksak förstås. Jag vill som sagt alltid ha vanlig mjölk till gröten, men det är kul att kunna växla. Hoppas ni blev lite pankis- å sconesinspirerade, och spana in Oddlygoods alla smarriga havreprodukter här! 🌾😋