Som ni vet vid det här laget älskar jag att äta god mat - men avskyr att laga. När Niklas var borta för ett tag sen och jag skulle värma på mat i ugnen - LYCKADES JAG INTE FÅ IGÅNG DEN. Jag hade ingen aning om hur den funkade (en sån där modern pryttel med typ noll knappar, inte så självförklarande till mitt försvar) eftersom jag ALDRIG HADE ANVÄNT DEN. Så lite mat lagar jag. 😬🙊 Har ju berättat tidigare om att jag därför varit en (extremt) flitig köpare av Gooh-rätterna i färdigmatskylen. Framförallt till lunch (har ju ingen mästerkock som kirrar gott käk till mig på Drömmis) - men även till middag. Dels när jag varit hemma själv såklart, men också när jag bjudit andra på middag. Ska jag ställa mig och laga mat känner jag att middagen liksom blir ett sånt himla stort projekt att jag drar mig för det - och då blir det aldrig av. HURRA då för att man kan få med sig restaurangsmarrig mat hem på ett kick! 🎉 Allt bök å stök med att ordna en middag försvinner, och man kan servera något som man tycker är genuint gott - utan att behöva göra maten själv. Snabbt går det också. En perfekt kombo, i mina ögon. 😋 Jag har varit ett fan av Gooh så länge de funnits tror jag. Tycker att färdigmat generellt är urtrist - noll smak. Men Gooh är GOTT, på riktigt. De använder dessutom bra råvaror (endast kött och kyckling från svenska gårdar) och maten känns alltid fräsch. På grund av det har jag varit en trogen kund i snart ett decennium. Jag hade dock inte varit lika trogen om det bara funnits samma rätter i alla år, men på den fronten är de väldans fiffiga och ser till att styra upp ljuvliga gastronomiska samarbeten med förträffliga matlagare. Senast ut är superkocken Filip Fastén, Årets Kock 2014 och "White Guide Rising Star 2016". Ingen gröngöling på matfronten som ni hör. Filip Fastén driver bland annat Michelinstjärnekrogen Agrikultur i Stockholm, och har specialkomponerat två rätter för Gooh som nu finns i butik: Köttfärsbiff med vitkål och messmörssås och Kyckling med jordärtkockssås, potatispuré och grönkål. Båda är toppengoda och passar alldeles utmärkt när man ska bjussa på middag. Köttfärsbiffarna med vitkål och messmörssås är Iggys favorit. En förpackning räcker till två middagar för honom - och ungen FÅR I SIG KÅL. Perfekt! 🙌🏻 Pluppa in förpackningen i en micro så är rätten klar på några minuter, eller värm den i en kastrull med kokande vatten. Perfekt även för såna som tycker om att laga mat - men som har för lite tid att kirra mysiga middagar hitan å ditan. Hand upp alla som känner igen sig! 👋🏻 Hur Gooh lyckas göra så god färdigmat som dessutom känns fräsch är ett mysterium för mig, men det har att göra med en tillagningsmetod som heter Micvac. Lite förenklat innebär det att rätterna kokas direkt i sin förpackning. Hemligheten är en ventil som släpper ut ånga när råvarorna kokas med mikrovågor. När den färdiga maten kyls ner, sluts ventilen och förpackningen förseglas så att syre inte kan komma in och förstöra innehållet. Fiffigt värre, jag tackar å bockar. Så ett hett tips från mig till er är alltså att spana in Gooh i allmänhet och deras samarbete med Filip Fastén och restaurang Agrikultur i synnerhet. Supergod mat som blir klar på ett kick. Perfekt när man inte vill, kan eller har tid att laga själv!👍🏻