Innehåller en annonslänk I måndags började Tintan på föris. Jag stannade kvar någon halvtimma vid lämning för att hon skulle vänja sig. När jag gick var hon lite ledsen, men när jag hämtade fick jag höra att hon haft en superbra dag. resten av veckan har också gått bra. SKÖNT. 💘 Efter hämtning gick vi och firade första förisdagen med att äta italienska bakverk på min favvo Stockholm Ost & Chark. Medan vi satt och snaskade testade vi att försöka få så många bilar som möjligt som körde förbi på gatan att vinka till oss. Var jättekul, både för oss och bilarna. 😂👋🏻 Och kolla här då! Ovan ser ni Iggy och Niklas - halvvägs PÅ VÄG TILL ÖLAND! 🙊 Vad hände nu, undrar ni säkert? Well, Niklas syster Oliven med familj hörde av sig och sa att de hyrt ett hus där och undrade om vi ville komma dit. Eftersom Tintan började föris i måndags och jag är rätt trött så tackade vi först nej. Jag orkade inte med pack/res-mecket, och hade dessutom sett fram emot att få börja jobba den här veckan. Men! Då kom farmor Barbro med den briljanta idén (IGEN - precis som i vintras med Costa Rica) att Niklas och Iggy ju skulle kunna åka? Och så blev det. På Öland har Niklas hela Olivens familj + sin mamma som stöd och backup, och Iggy har sin extrafamilj i form av Oliven och Mackanrackarn att hänga med. Precis som i Costa Rica alltså, och där gick det ju toppen. Mysig rastplats de hittade på vägen ner va? 😍 Så i går åkte de, och skulle det vara så att Niklas inte kan sova alls under de förutsättningar som finns i Ölandshuset så är det ju bara att han åker hem igen. Så kan Iggy stanna kvar med sin extrafamilj. 🧡 Detta blev liksom så HIMLA BRA på så många sätt. Iggy får göra en spännande resa den här sommaren, och hänga med folk han älskar och som älskar honom. Han får vara med Niklas, och han får vara i full fokus utan lillasyster. Och jag FÅR VARA HEMMA (i princip 🤪) SJÄLV. Ni vet ju hur stort behov jag har av få vara ensam, så detta är bara helt f*cking MAGISKT. 🙏🏻😭 Och jag var iiiiinte sen med att profitera på de här nya förutsättningarna. 👹 I går åt jag URHÄRLIG lunch med en bästis på ett av Stockholms absolut vackraste ställen - Hallwylskas innergård. Vi tog båda en halv Toast Skagen att börja med, och sen körde jag på råraka med löjrom och bästis på vegoburgare. SÅ GOTT, rekommenderas! 👌🏻 Efter lunchen slank vi in på museet, rekommenderas också VARMT (det är gratis!). Så extremt roligt att få se hur ett riktigt lyxhus såg ut för ett stenrikt par i slutet på 1800-talet. Det var oerhört modernt för sin tid, ett av de första boningshusen i Sverige att ha elektricitet i alla rum till exempel. Magiskt vackert, och så kul att se alla vardagssaker som sparats. Sovmasker, toaletter - till och med det sista skräpet som greve von Hallwyl någonsin slängde i papperskorgen på sitt kontor ligger kvar orört. Magiskt. Kul att använda den här gamla kimonofavoriten med fransar också. Hittade den när jag rensade i garderoben i våras. Haffade den på en loppis för länge sen och hade glömt bort att den existerade. Gött att den fick komma ut å luftas, jättefin ju! 🌼 Linnet är ett urgammalt från HM och jeansen är mina storfavoriter för tillfället: modellen Yoko från Monki. (Jag har klippt av dem, som vanligt är alla jeans för långa för mig.) Jonna hämtade Tintan tidigt från föris, sen gick de och köpte glass på ekologiska Stikki Nikki. Efter det ville Tintan åka rulltrappa i Skrapan (minns att Iggy hade en sån period också, vi åkte upp å ner och upp å ner och upp å ner och... 🤪), efter det gick de och provade hattar på Monki... ...och en jordgubbsdräkt på Sprall. 🍓 Som vanligt hade Tintan jättekul med Jonna, så tacksam för henne. 🙏🏻 Eftersom jag nu är gräsänka passar jag på att äta precis vad, hur och när jag vill. 👹 I går blev det därför en riiiiktig Vanjamiddag - kl 21.53 (mysigast att äta sånt här i lugn å ro när Tintan somnat). Havskräftor med tryffelaioli, chark och ost festade jag loss på. Inget som behöver lagas - passar mig perfekt. 😂 Tog den här bilden alldeles nyss - ute är det 27 (!!!) grader. Fantastiskt. Jag ska dock ägna mig åt bokföring och min inbox. Vid lunch tänkte jag göra mitt Pulspass, och sen laga min favoritlunch för tillfället (yeees - LAGA! 🙊): Man hackar sparris, lök och broccoli som man fräser på i olivolja med salt och peppar. Knäck i två ägg och rör runt så det blir en äggröra med grönsaker i. Ät med någon skiva serranoskinka och lite sallad (eller nåt annat, tycker denna snabba rätt funkar till det mesta). 👩🏼🍳