God morgon hörrni! I samarbete med Pågen tänkte jag bjuda er på min optimala helgmacka, och även ge några tips på hur man kan använda brödet #TillSistaSmulan, så att inget går till spillo. Bra va? ✨🍞 Ni vet ju att vi alltid går ut å käkar frulle på helgerna. Men för er som föredrar att äta hemma eller kanske inte har ett toppencafé i krokarna tänkte jag återskapa den macka som jag alltidalltidalltid beställer... 😋 ...nämligen en avocadomacka med brynt smör, fetaost, gräslök och pocherat ägg. Bästa bästa, funkar både som frukost och som brunch (och lunch och middag, MVH Mackor4Life 👹)! 🥑 Vi gör mackan på Pågens (ursmarriga! 🙌🏻) nyhet Hönö Råg. Ett mjukt och fluffigt bröd som innehåller både råg (23%) och fullkorn (18%). Gott och nyttigt - bästa kombon! Pågens bröd levereras alltid färskt till butikerna och har aldrig varit fryst. 👍🏻 Du behöver (till 1 macka): 1/2 avocado 1 ägg Pågens Hönö Råg En bit fetaost Smör Några strån gräslök Gör såhär: Bryn smöret i förväg, var försiktig så det inte bränns, och låt det svalna i kylen så det blir stelt. Bre brödet (snåla inte, brynt smör är SÅ smarrigt!). Skiva över avocadon. Pochera ägget och lägg det på toppen av mackan. Strö sen på fetaost... ...och klipp över gräslök. Ja men ni ser ju - succé! 🎉 Sekunden då man sätter kniven i ägget och gulan rinner ut...NOM NOM NOOOOOOM! 💛 Tintan tycker Hönöbrödet är toppensmarrigt. Vi ger henne det smulvis, så får hon plocka själv. Känns bra att det är råg och fullkorn i det, liksom lagom mycket för hennes lilla mage. 🌾 Viktigt med fullkorn för att ha en bra bakterieflora i tarmen, och Hönö är perfekt att ge kids som kanske vägrar lite grövre bröd. När jag var på möte med Pågen inför det här samarbetet upptäckte jag att de har ett grymt kretsloppstänk. Visste ni till exempel att de hämtar tillbaka allt osålt Pågenbröd från butikerna - och använder det mesta av det för att göra jäst och därmed nytt bröd? Så fruktansvärt BRA. 🙌🏻 Deras kampanj #TillSistaSmulan handlar om att uppmana folk att ta tillvara på allt bröd, och inte slänga något. Eftersom Pågenbröd alltid levereras färskt är det perfekt att frysa in när det blivit några dagar gammalt. Det är alltid skivat, vilket också gör att man bara behöver ta fram det som behövs för stunden - inget spill. Att göra fattiga riddare till söndagsfrullen är ett annat tips om man vill ta vara på bröd som börjar bli torrt. Eller kirra krutonger, det gör vi ofta hemma. Grymt att ha i skafferiet. 👍🏻 Hoppas ni blev inspirerade att kirra smarriga mackor därhemma nu (att montera ihop en drömmig smörgås funkar ju till och med för en sån matlagningsvägrare som jag 😜), och att ni tänker en extra runda innan ni slänger de lite torrare brödskivorna. Det går ju faktiskt att hitta på en massa gott med dem. Vilket blir bra för både planeten och plånkan. 🌎💘