Fick en burk Chicca Roast i ett bud för någon vecka sen, och det gav mig en mysig trip down memory lane. 🥰 När jag spenderade väldigt mycket tid i Frankrike drack jag alltid cikoriakaffe på morgonen, där är det superstort och något de flesta dricker eller i alla fall känner till. Det är inte kaffe, det är roten från cikoriaväxten som rostas och mals till ett pulver - och som påminner om kaffe. Just den kaffeliknande smaken gjorde att man använde cikoriapulver som kaffesubstitut under framförallt andra världskriget, då kaffe och andra lyxvaror var ransonerade. ☕️ Många blandar pulvret i vatten, men jag tycker det blir absolut godast om man har det i mjölk. 😋 Jag skummar den i min Creatistamaskin från Nespresso (ÄLSKARRRR den maskinen, använt den DAGLIGEN sen vi skaffade den 2017 🙌🏻)... ...och tjoffar sen i ungefär två teskedar pulver i en stor kopp skummad mjölk. Sen har jag i yttepytte socker också. 😋 Röra, röra - BLIR SÅ GOTT! 😋 Cikoria är helt koffeinfritt dessutom. Grymt alternativ till kaffe och te med andra ord. 👌🏻 Det var så kul att dricka detta, sååååå många år sen jag kände cikoriasmaken. 🤎 Slängdes tillbaka till Frankrike och alla fina saker jag fått vara med om och uppleva där. Känns verkligen som ett helt annat liv. Lite som tiden innan barn, ni vet? Ytterligare ett liv. Har börjat dricka cikoriakaffe på morgonen nu, Niklas också. Kör en kopp på eftermiddagen ibland också, eller på kvällen. SÅ GOTT! Chicca Roast är dessutom ekologisk, alltid ett plus. 👌🏻✨ Ha en fin fredag nu! 🤗