Recept-tips är ju inget jag brukar strössla med här i bloggen (NO SHIT? 🤪😂) med tanke på min ovilja att laga mat, men nu ska ni faktiskt få ett! 🙊🎉 Det här är nämligen en rätt som är så BUSENKEL att till och med jag orkar svänga ihop den - GÅR typ inte att göra fel. (Obs, dock var det GIVETVIS Niklas som lagade den ni ser på bilderna, men rent teoreeeetiskt skulle det alltså kunna vara jag. 👩🏼🍳👹) Dessutom är den fullproppad med grönsaker, gillas av ungarna och går att göra på i princip vad som helst som man har hemma i grönsakslådan. Bästa gröna vardagsrätten alltså! 🙌🏻 💚 DU BEHÖVER: - De grönsaker du har i kylen, men gärna zucchini och blomkål. Morot, sparris, lök, paprika är också gott - men allt går bra! - Vitlök - Chili (färsk eller torkad) - Olivolja - Vinäger (all typ av vinäger funkar) - Parmesanost - Pasta GÖR SÅHÄR: - Hacka upp grönsakerna i mumsvänliga bitar. - Stek dem i rikligt med olivolja. Lägg i de som tar längst tid först. - Hacka vitlök och lägg i den sist så att den får steka med en stund (den ska inte brännas). - När grönsakerna är genomstekta - håll i en skvätt vinäger. - Smaka av med chili, salt och peppar. Vi brukar lägga på chilin efter att barnen fått sina portioner. - Servera med pasta och riv rikligt med parmesan över. - MUMSA LOSS! Borde egentligen döpa denna till "Mackanrackarns Pasta", då det ursprungligen är hans rätt. Första gången han lagade den var för några år sen i Portugallien, och sen dess har vi bett honom att göra den måååånga gånger till. Och nu har den alltså vandrat vidare till oss - och er! Hurra! 😋