Har haft dåligt samvete över en möglig ost som stått i kylen såååååå länge att den nu möglat, som aldrig äts upp men som jag inte pallar slänga för VEM SLÄNGER EN HEL RACKARNS OST bara för att det är några prickar mögel på den? Men i dag tog jag hand om den, inspirerad av en reel Tareq Taylor la upp på IG nyligen. I den säger han att en ostmakare lärt honom att det inte GÅR att odla farligt mögel på ost, och att man därför aldrig ska slänga ost, bara skära bort möglet. Jag googlade lite och vet inte om det stämmer till 100%, men de som menar att det finns sånt som inte är bra i mögel som bildats på ost verkar i alla fall överens om att så länge man skär bort möglet med god marginal är det helt ofarligt att äta det som är kvar. 👌🏻 Så i dag plockade jag fram den mögliga rackaren (som jag dessutom stört mig på för att den är SÅ STOR, den är kvar sen i julas när jag hade hela familjen över på juldagen 🤪), hyvlade och skar bort möglet och TOG HAND OM RESTEN. Känner mig SÅ PASS DUKTIG så tänker att om någon annan besväras av mögliga ostar som tar upp plats i kylen där hemma och vill känna sig duktiga - vassgo för lite inspo (ostspo?)! 🧀 Eftersom osten (uppenbarligen) aldrig får pryda några mackor och därför har noll intresse av att vara kvar i sin ursprungliga ostform rev jag ner den istället. Sen packade jag in den i portionspåsar och kastade in i frysen. PERFEKT att plocka fram å tina när det är dags för gratäng, hemmagjord pizza eller omelett till exempel. Ostspo! 🧀✨